Kako da započnete predivan dan

Istraživanja su pokazala, da ljudi imaju tendenciju da uspešnost dana okarakterišu, prema tri stvari koje su im se uzastopno dogodile.

Tri neprijatna događaja, uspavali ste se, kasnite, niste stigli ni da se pogledate pristojno u ogledalo – i vaš dan postaje grozan.

Verovatno ste i sami, mnogo puta komentarisali, kada vam se pokvari bojler, pa šporet – ok, šta je sledeće? Uvek se tri stvari pokvare.

Psiholozi se, još uvek bave otkrivanjem, šta je to magično u broju tri. No, za nas to i nije od posebne važnosti. Ali je ovo zapažanje veoma korisno. A evo i zašto.

Zar ne bi bilo divno, da sami programirate sebi sjajan dan?

Kako? Tako što ćete jutro otpočeti sa tri, uzastopne, prijatne stvari. Uživajte u doručku u krevetu, u druženju sa partnerom, decom, kućnim ljubimcima. Poslušajte lepu melodiju, stavite omiljeni parfem, popijte toplu, mirisnu kafu ili čaj.

Ako svoj dan budete organizovali tako, da otpočne sa tri lepe i prijatne stvari, vaš mozak će, po principu magije broja tri, zaključiti – aha, ovo je predivan dan! Luči se seratonin, „hormon sreće“ i čitav pogled na nastupajuće događaje se menja.

Bićete svežiji, odmorniji, raspoloženiji i spremniji da se suočite sa svim obavezama i izazovima tog dana.

Zato, uživajte u mirisima, ukusima i senzacijama ranog jutra i učinite svoj dan predivnim.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top